Bachremedies

Uit “De twaalf genezers en andere remedies” van Dr E. Bach

Achter iedere ziekte staan dus onze angsten, onze zorgen, onze hebzucht, onze voorkeur en onze afkeer. Laten wij ze opsporen en behandelen en zodra zij verdwenen zijn, zullen wij ook genezen zijn van de ziekte waaraan wij lijden.”

De geest, het meest tere en gevoelige deel van het lichaam, geeft veel nauwkeuriger dan het lichaam, het beginpunt en het verloop van de ziekte aan. Reden waarom het de geesteshouding van de patiënt is die ons zal leiden bij de keuze der benodigde remedies.


Werking


Let op: bij ziekte of chronische aandoeningen is een behandeling door een arts en eventueel aanvullende therapieën noodzakelijk. Daar kunnende Bachremedies ondersteunend werken.

Bij psychische aandoeningen geldt hetzelfde.

Bij de remedies gaat het om een natuurlijke zachtaardige werking op energetisch niveau. De remedies kunnen zonder problemen naast andere medicijnen en therapieën gebruikt worden.

In sommige situaties is de werking snel voelbaar. In andere situaties ondersteunen ze een lang proces en is de werking niet meteen duidelijk. Het kan ook zijn dat men de werking niet opmerkt omdat ze tot uiting  komt waar men ze niet verwacht: bvb men gaat dingen doen die men daarvoor niet deed, men komt iemand tegen die op dat moment een belangrijke impact heeft enz….


Waarom een consulent raadplegen?


Dr Bach heeft de remedies bedoeld als zelfhulp. Maar hebben we niet vaak anderen nodig die ons helpen op onze weg naar zelfinzicht?

De taak van een consulent is een stukje mee op weg gaan. Meekijken met de cliënt kan helpen inzicht te krijgen. Soms zit men vast in bepaalde patronen die men zelf niet meer (h)erkent. Iemand die naar ons verhaal luistert, kan dan helpen dit de doorzien.

De methode is eenvoudig maar wij mensen zitten complex in elkaar en de eigenlijke oorzaak van onze problemen kan diep verborgen zitten. Hulp bij het afleggen van die laagjes kan welkom zijn.


Voor informatie of een individueel consult over het gebruik van Bachremedies, kan u contact

met mij opnemen. Ik heb het Internationaal Bach Opleidingsprogramma met succes afgerond en ben geregistreerd door de Dr Edward Bach Foundation als officieel erkende Bachconsulente.


Reeds vele mensen en dieren zijn het levende bewijs van de helende werking van de Bachremedies. Omdat er (nog) geen wetenschappelijke verklaring is voor deze werking , worden de remedies vaak terzijde geschoven en wordt de werking als onzin afgedaan.


Uiteraard kunnen we dankbaar zijn voor de ontwikkelingen van de moderne geneeskunde die vele levens redt, ziektes helpt overwinnen en leed verzacht.

Maar waar ligt werkelijke genezing? Kunnen we ook luisteren naar wat ziek zijn ons vertelt of willen we alleen snel van de symptomen af om verder te kunnen zoals we bezig waren?

De Bachremedies kunnen ons helpen op onze weg naar harmonie op een dieper niveau.

Dr. Bach zag ziekte als de fysieke verschijning van een al lang aanwezig onevenwicht in de ziel. Er zijn meer artsen en therapeuten die hier ook zo over denken. Er zijn verschillende methodes ontwikkeld om mensen te helpen hun innerlijke balans te (her)vinden.


Dr. Bach heeft met zijn remedies een middel gegeven om ons van kind af aan te begeleiden zo dicht mogelijk bij deze balans te blijven en hiermee ziektes te voorkomen of te ondersteunen bij de genezing.


Voor wie zich de vraag stelt “hoe kan het toch dat de remedies werken?”, is het goed te lezen over leven en werk van Dr Bach en zo iets te weten te komen van zijn persoonlijke ontwikkeling. “….want de ontdekker en zijn werk, maar ook het landschap waarin hij zijn planten vond, vormen een eenheid.” Aldus een citaat uit het boek “Een nieuwe visie op de Bach-Bloesemtherapie” van  Mechtild Scheffer en Wolf-Dieter Storl.

Dr Bach vond dat de geneeskunde teveel bezig was met symptoombestrijding en niet voldoende naar de mens als geheel keek. Hij ging daarom op zoek naar middelen die de oorzaak van de ziekte konden aanpakken. Na een hele weg via bacteriologie en homeopathie, wilde hij middelen vinden in de natuur die niet giftig waren en eenvoudig in gebruik, toegankelijk voor iedereen. Hij liet zijn bloeiende praktijk in Londen achter en ging de natuur in. Omdat hij reeds met de eerst ontdekte remedies resultaat zag bij zijn patiënten, zocht hij verder tot hij voor zijn idee voldoende remedies gevonden had.